, ,

استاندارد isiri 10942 چیست؟!

شیر حساس به زلزله طنین

استاندارد isiri 10942 چیست؟

isiri مخفف انگلیسی موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی است. تصویب قانون مقیاس ها و وزن ها اولین بار در سال 1304 شمسی تصویب شد. این امر در واقع اولین پایه تشکیل موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی در کشور است. سال 1339 موسسه استاندارد مجوز رسمی گرفت. با توجه به اینکه حوزه های تولید و خدمات هر روز تنوع بیشتری میگرفت، موسسه استاندارد به تدریج در هر حوزه ای شروع به تدوین آیین نامه هایی گرفت. موسسه استاندارد که حالا تبدیل به سازمان استاندارد شده است به هر کدام از حوزه های تخصصی ویژه کدی اختصاص داد که با پیوند به مخفف isiri نام گذاری گردید. آیین نامه isiri 10942 آیین نامه ویژه دستگاههای قطع اتوماتیک جریان گاز در زمان زلزله است.

موضوع ساختار و اهداف آیین نامه isiri 10942

موضوع آیین نامه isiri 10942 استاندارد ها و معیارهایی است که دستگاه های قطع جریان گاز حساس به زلزله باید داشته باشند تا بتوانند علامت کاربرد استاندارد داشته باشند. ساختار آیین نامه مذکور شامل تعریف دستگاه قطع جریان گاز در زمان زلزله، انواع این دستگاهها ، شرایط ابعادی، شکلی و مشخصات لرزه ای آنها است. علاوه بر این استانداردهای دیگری هم که در کیفیت شیرهای حساس به زلزله باید در نظر گرفته شود فهرست شده است. هدف این استاندارد نیز ملزم سازی دستگاه های عرضه شده برای قطع جریان زمان زلزله به داشتن مشخصات لرزه ای، عملکردی، استحکام، برچسب و نشان است.

مهم ترین بخش استاندارد isiri 10942 چیست؟

مهمترین بخش استاندارد isiri 10942 جدول مشخصات لرزه ای شیرهای زلزله است. این جدول از دو قسمت تشکیل شده است. نقاطی که شیر با وجود اعمال امواج سینوسی غیر فعال باید بماند. قسمت دیگر شامل نقاطی میگردد که شیر در یک دامنه خاص باید به امواج زلزله عکس العمل نشان دهد و جریان گاز را به صورت کاملا اتوماتیک قطع نماید. به منظور انجام این قسمت از آیین نامه، میز زلزله (میز لرزه) لازم است. میز لرزه دارای این توانایی است که روی صفحه خاصی امواج زلزله را در دامنه مشخص فرکانسی و دامنه خاص جابجایی شبیه سازی کند.

به منظور آزمایش روی میز لرزه، ابتدا شیرحساس به زلزله روی صفحه میز مستحکم میگردد. در هر کدام از آزمایشات فرکانس موج اعمالی ثابت میماند. دامنه یا جابجایی افزایش مییابد. تا نقطه ای که جدول آزمایشات نشان میدهد دستگاه باید غیر فعال بماند. بعد از اینکه 5 ثانیه در همان دامنه آزمایش ادامه مییابد شیر اجازه دارد فعال شود. اپراتور در ادامه دامنه جابجایی را زیادی میکند. در نقطه پیک مجاز آیین نامه استاندارد اپراتور به مدت 5 ثانیه آزمون را ادامه میدهد. در صورت عمل کردن شیر دستگاه مربوطه معیارهای ایده آل آزمون را کسب مینماید. به صورت خلاصه نحوه عملکرد شیر زلزله باید به نحوی باشد که متن استاندارد مذکور مطابقت داشته باشد.

isiri 10942 برای شیر ضد زلزلهisiri 10942 برای شیر ضد زلزله

رابطه گواهینامه استاندارد با آیین نامه isiri 10942

گواهینامه استاندارد به شخص، سازمان یا شرکتی اعطا میگردد که می تواند نشان استاندارد را روی محصولات خود حک نماید. متقاضی به این منظور طبق ضوابطی درخواست خود را به سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی تقدیم میکند. بعد از اینکه مدارک متقاضی کامل شد نمونه هایی از محصول برای ارسال به آزمایشگاه نمونه گیری میگردد. نحوه انجام آزمون روی نمونه ها توسط آیین نامه استاندارد isiri 10942 تعیین میگردد. کارشناس یا ناظر مربوطه بر اساس این آیین نامه کلیه آزمایشات را انجام داده و در صورت اینکه با استاندارد مذکور مطابقت داشت گواهینامه استاندارد برای متقاضی صادر میگردد.

منشا و منبع اصلی آیین نامه 10942

همانند اکثر آیین نامه های isiri منبع اصلی مقررات و محتوای آنها استانداردهای بین المللی است. منبع اصلی آیین نامه isiri 10942 استاندارد بین المللی ASCE 2597 میباشد.

در واقع می توان گفت این آیین نامه به غیر موارد جزیی ترجمه استاندارد بین اللملی ASCE 2597 است.

علاوه براین استاندارد استانداردهای بین المللی دیگری همانند ANSI z.21.21 نیز مورد ارجاع قرار گرفته است. استاندارد اخیر ناظر بر شیرهای اتوماتیک با کاربرد بر روی تاسیسات گازی است.

نقش شرکت طنین توسعه پارس در تدوین اولیه آیین نامه

محققان شرکت طنین توسعه پارس اولین ثبت اختراع تولید انبوه شده در کشور را ثبت نمودند. اولین پژوهش جامع درخصوص مکانیسم و ارزیابی نحوه عملکرد و مقایسه  برندهای موجود را این شرکت در سال 1384 شروع کرد و در سال 1387 با همکاری شرکت ملی گاز منتشر نمود. یکی از منابع و انگیزه های تدوین آیین نامه استاندارد isiri 10942 پژوهش مذکور به حساب می آید. در سالهای بعد اولین شرکت متقاضی و اولین شرکتی که موفق گردید بر اساس این آیین نامه گواهینامه استاندارد و مجوز درج نشان استاندارد گردد نیز شرکت طنین توسعه پارس بود.

جهت مطالعه فایل زیر را دانلود نمایید

isiri_10942

در صورت نیاز به هر کدام از موارد ذیل لطفا روی آن کلیک کنید تا به بخش مرتبط سایت طنین مارکت هدایت شوید:

  1. خرید شیر های حساس به زلزله طنین
  2. تماس با قسمت پشتیبانی و دفتر فروش
  3.  خرید شیر شات آف برقی
  4. ساختمان هایی که الزام نصب شیر حساس به زلزله دارند
  5. ساختمان هایی که الزام به نصب شیر نشت گاز و منواکسید کربن دارند
  6. دانلود پی دی اف مبحث هفدهم مقررات ملی گاز ناظر بر شیر های حساس به زلزله
  7.  آشنایی با شیر نشت و حسگرهای نشت گاز و منواکسید کربن
  8. نحوه عملکرد شیرهای حساس به زلزله
  9. مقایسه برندهای مختلف شیرهای حساس به زلزله در ایران و جهان
  10. محل نصب شیرهای حساس به زلزله
  11. آشنایی با تاریخچه شرکت طنین توسعه پارس
  12. پرسش های متداول

شرکت طنین توسعه پارس شیرهای حساس به زلزله را از سایز 1 اینچ تا 8 اینچ و از فشار کاری 1/4 پوند تا 60 پوند تولید می کند. فهرست محصولات مذکور را می توانید ذیلا ببینید و با کلیک روی هر کدام به همان محصول در فروشگاه رهنمون شوید:

  1. شیر حساس به زلزله 1 اینچ دنده ای
  2. شیر حساس به زلزله  یک و 1/4 دنده ای
  3. شیر حساس به زلزله یک و 1/2 دنده ای
  4. شیر حساس به زلزله 2 اینچ دنده ای 
  5. شیر حساس به زلزله 2 اینچ فلنجی 1/4 پوند
  6. شیر حساس به زلزله 2 اینچ فلنجی 60 پوند
  7. شیر حساس به زلزله دو و 1/2 اینچ 1/4 پوند
  8. شیر حساس به زلزله 3 اینچ فلنجی 1/4 پوند
  9. شیر حساس به زلزله 3 اینچ فلنجی 60 پوند
  10. شیر حساس به زلزله 4 اینچ فلنجی 1/4 پوند
  11. شیر حساس به زلزله 4 اینچ فلنجی 60 پوند
  12. شیر حساس به زلزله 6 اینچ 60 پوند
  13. شیر حساس به زلزله 8 اینچ 60 پوند

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید